Nieuwsbrief Augustus 2016

Metamorfose voor vernieuwde
Van Assema Grafimedia

Na overname en groei naar extra meters in nieuw pand binnenstad Heemstede

Heemstede – 22 augustus 2016. Van Assema Grafimedia – voorheen de Heemsteedsche drukkerij H. van Assema – is uit haar jasje gegroeid in de binnenstad van Heemstede en bereidt zich voor op een nieuwe toekomst. De 104-jarige drukkerij neemt op 1 oktober de activiteiten van drukkerij Van Lierop uit Hillegom over. Met deze overname en de inmiddels te kleine huidige locatie is een verhuizing naar een grotere locatie onafwendbaar. Het vernieuwde grafimediabedrijf ligt hemelsbreed 300 meter verderop aan de Kerklaan 29 en wordt op 1 september in gebruik genomen en later in het jaar feestelijk geopend.

voorzijde-stoomdrukkerij

“Het groeiende aanbod van producten vergt een efficiënte indeling. De nieuwe locatie voldoet aan onze wensen” vertelt directeur Rob Gulinck. “De -voorheen- Heemsteedsche drukkerij H. van Assema zit sinds 1912 aan de Raadhuisstraat 87 in Heemstede. Hier hebben we ons met de jaren, met nieuwe machines voor digitaal drukwerk en signing, aangepast aan het pand. Dat werkte prima, maar met de uitbreiding van machines en verhoogde productie lukt dat eenvoudigweg niet meer. Het nieuwe pand voldoet aan onze wensen en nu zijn we nog beter in staat om onze relaties datgene te leveren wat zij nodig hebben.”

 

foto-pand-kerklaan-kleinDe grotere locatie aan de Kerklaan 29 in Heemstede.

Eeuwenoud
De ontwikkeling van de boekdrukkunst sinds de 15e eeuw bestond voornamelijk uit het bouwen van grotere drukpersen met meerdere ‘stations’ met specialisaties op het gebied van hoogdruk, offset, diepdruk en doordruk. In het laatste kwart van de 20e eeuw is het digitale drukken of printen ontstaan. Hoogdruk (zoals hout- en linosnedes en houtgravure) is alleen nog maar te vinden in zeer specialistische en ambachtelijke drukkerijen. Met de toename van het aantal mensen die konden lezen groeide het aantal drukkerijen rond 1900 fenomenaal om in de laatste kwart van de vorige week dramatisch af te nemen doordat lezers hun nieuws en boeken tegenwoordig online lezen en er gedrukt wordt met digitale printers.

Mini jubileum
Vijf jaar geleden hebben Rob Gulinck en zijn vrouw Antoinette de Heemsteedsche drukkerij H. van Assema overgenomen en uitgebouwd tot een fullservice grafimediabedrijf. Gulinck: “Bij het 99-jarig bestaan hebben mijn vrouw en ik dit familiebedrijf overgenomen. Dat was best spannend, want de wereld verandert heel snel in deze branche. De digitalisering heeft hier echt huisgehouden en daar moet je flexibel op kunnen inspelen, wil je overleven. Ik ben er dan ook supertrots op dat we groeien en dat is – naast de verhuizing en de overname – echt een feestje waard! Nu eerst de verhuizing en in het najaar een feestelijke opening tijdens onze klantendag.”

In onze volgende nieuwsbrief en op onze Facebook pagina informeren wij u graag verder over ons prachtige bedrijf.

Graag tot ziens in Heemstede. U bent van harte welkom om de mogelijkheden voor uw onderneming met ons te bespreken.

Met vriendelijke groet,

Rob Gulinck
Directeur/eigenaar

facebook twitter linkedin googleplus
Van Assema Grafimedia B.V. is dé grafimedia-expert voor de ZZP’er, de kleine en grotere ondernemingen. Wij verzorgen en leveren alles op het gebied van drukwerk, printwerk en reclame. Bij ons bent u verzekerd van een uitstekende kwaliteit voor een verrassend lage prijs. Wij doen graag een stapje extra voor u zodat we u helemaal kunnen ontzorgen en precies dat leveren wat u nodig heeft.
Kent u ondernemers voor wie deze nieuwsbrief interessant zou kunnen zijn? Stuur hem dan vooral door.
Copyright © 2016, Alle rechten voorbehouden.
Ons adres is:
van Assema Grafimedia
Kerklaan 29
2101 HK Heemstede