Nieuwsbrief April 2016

foto-erik-nieuwsbrief-tekst

In het voorjaar van 2015 opende Erik Kuiper-van den Berg de deuren van zijn bedrijf Relaxed Slapen & Vergaderen in Haarlem. Je kunt wel zeggen dat zijn bedrijf sindsdien in een stroomversnelling is geraakt.
“Er was meteen sprake van een vliegende start en dat blijft maar doorgaan. Mijn bedrijf bestaat uit een Bed & Breakfast en een vergaderruimte. Al voordat de kamers en vergaderruimte klaar waren, stonden er reserveringen geboekt. Fantastisch natuurlijk.”

Ieder bedrijf heeft sign & display en drukwerk nodig en voor Erik was de keus voor een grafimediabedrijf niet moeilijk.
“Ik ken Rob Gulinck van de Club van 25 Haarlem, een ondernemersnetwerk dat iedere twee weken bijeenkomt. Het is dan logisch om daar aan te kloppen en dat is mij goed bevallen. Ik vind het prettig dat je met Rob snel kunt schakelen; hij is snel met de offerte, het contact is goed en adequaat en het resultaat mag er zijn.”

Trots laat Erik zijn naamborden, visitekaartjes en banners zien.
“En de mooie vlag die bij de voordeur wappert, komt ook bij Van Assema Grafimedia vandaan. Wat ik fijn vind, is dat Rob checkt of je alles goed aanlevert. Hij denkt mee in de uitvoering, heeft veel verstand van kleuren en zorgt ervoor dat alles in de juiste huisstijl wordt uitgevoerd. Zijn producten stralen de kwaliteit uit die ik ook met mijn bedrijf wil uitstralen. Als ondernemer streef je naar het hoogst haalbare.”

Vergaderen bij Relaxed Vergaderen is een beleving.
“Ik ben zeer betrokken bij mijn gasten en wil ze een andere beleving bieden. Onze huiselijke sfeer is onze grote kracht; Relaxed Vergaderen alsof je in de eetkamer thuis bent, maar dan volledig verzorgd. Deze vergaderruimte is geschikt voor kleine groepen, maar ik haal rustig alle tafels en stoelen eruit. In theateropstelling is er plaats voor vijfendertig personen. Ook kunnen er zes mensen tegelijk blijven slapen in de B&B, verzorg ik een ontbijt en kun je kiezen uit diverse lunches. Het is maar net wat de klant wenst, alles is mogelijk.”

Hierin zien we nog een overeenkomst met de visie van Van Assema Grafimedia.
“Ja, dat klopt. Rob zegt altijd: ‘Kan niet, bestaat niet’. En zo is dat in mijn bedrijf ook. Als een klant iets wil en het kan, dan doen we het. ”

In de tussentijd groeit Relaxed Vergaderen gestaag.
“Ik ben al uitgebreid naar de Waarderpolder, waar ik grotere groepen tot negentig personen kan ontvangen. De sfeer is daar iets zakelijker, maar nog steeds heel persoonlijk. Je gasten worden vriendelijk ontvangen door een gastvrouw/gastheer die er alles aan doet om je bijeenkomst succesvol te laten verlopen. Je krijgt veel service tegen een concurrerende prijs. En dat werkt, want er volgen veel nieuwe boekingen.”

Als het zakelijk goed gaat, is het mooi om dat te kunnen delen. Daarom wil Erik ook maatschappelijk gezien een statement maken. Je kunt hem met recht een sociaal betrokken ondernemer noemen.
“De liefde heeft mij naar Haarlem gebracht en ik vind het een fantastische stad. Ik voel me maatschappelijk betrokken bij alles wat er in Haarlem gebeurt en ik wil graag iets terug doen voor de stad en haar inwoners. Geregeld mogen non-profitorganisaties gratis gebruik maken van de vergaderruimte, zoals Creatieve Muggen, steekhoudend advies voor jeukende ideeën.”

Daarnaast heeft Erik een medewerker huishoudelijke dienst die via Roads bij hem is komen werken.
“Roads is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om weer aan het werk te komen. Mijn medewerker is autistisch en heeft veel begeleiding nodig, maar ik wil hem die kans graag geven. Hij heeft een boek met foto’s waarin stap voor stap wordt aangegeven welke handelingen hij moet verrichten. Dat geeft hem overzicht en houvast. Voor iedereen geldt: werk geeft zingeving en een doel in het leven.”

Van Assema Grafimedia steunt hem daarin en organiseerde vorig jaar een bedrijfsbezoek voor vijf medewerkers en een begeleider van Roads. Dit was onder andere ter kennismaking met een commercieel bedrijf. De reacties waren allemaal positief; van ‘O, dus zo kan het ook’ en ‘Wauw, dat gaat snel’ totJeetje, wat een grote machine’.

Binnenkort een vergadering of workshop? Denk eens aan Relaxed Vergaderen.